Monday, May 20

Hari Guru :) 21-5-2013

Harini nurin sambut hari guru, sebenarnya sambut hari guru 16-5-2013 tapi ada tetamu luar datang sekolah nurin, so tunda lah kann?? Nurin seronok gilaa ! Mula-2 Ketibaan guru besar dan barisan guru-2 serta ada pasukan kompang. Lps itu ada wakil murid untuk ucapan selamat hari guru. Pastu, Ucapan guru besar :D Huhu, seronoknyaaa !

Dan di sertai cabutan bertuah ! Yeay seronoknyaa :D Tapi nama nurin tade. Hahahaha :D *menangis*. Lepass cabutan bertuah ada mainan untuk guru-2. Apa dia punya acara ehh? Acara dia main boling guna bola jaring dan dia punya tu guna botol air. Bapak bestt :D Semua orang tepuk. Pastu ada acara untuk guru lagi iaitu kerusi yang lagu tu. Bila lagu berhenti kena rebut kerusi tuh. Haha :D Best gile. Lepas acara untuk guru tu ada persembahan sajak . Ada sajak bahasa melayu, india,china. Hehe :* Lepastu ada cikgu-2 perempuan menyanyi. Sedapp ! Guru kelas nurin kan perempuan. nyanyi macam rock gila :D Hahaha :D Best. Kitaorang sampai tergelak-2. Haha, lawak-lawak bila teringat balik. Lepas tu baru ada persembahan. Mula-2 Nasyid , lepastu gwiyomi oleh tahun 1. Comelnya dorang buat. Lepas tu persembahan pantun dari tahun5. Pastu akhir sekali persembahan choral speaking dan kompang. Sebelum balik ada dia sediakan Milo. Yeahh ada milo van ! Yeeeeehhheee ! Minum air milo tu best jugak, dah lama tak minum milo asyik minum horlick sjee. Hehe :D Kay, byee.

Hanya buat ada gambar sikit. Hehe :D

Sunday, May 19

Kem Perdana Unit Beruniform 2013 memang best !

Hai :D Dah lama tak update sebabb? Baca tajuk atas tu kay? Faham sendiri. Nurin pernah ada cerita yang Nurin nak pergi kem kann? Alahh, bukan kem pengawas tuu. Rasanya nurin tak pernah cerita kot, dan nurin update dekat blog lain rasenya. Hehe :* . Untuk nurin nak ceritakan kem yang terbaik ni yang tak pernah nurin alami. Best gile time part kena DENDA. haha. Best gile nurin rasaaa :) Nak tahu kena nurin kena denda?
Sebab kitaorang bising kot and tak tunggu orang amik makanan then terus makan rasanyaa, kitaorang pon taktahu kenapa kitaorang kena denda. Haha. K k k lawak

Kitaorang kena denda macam mana nak tahu takk? Masa tu Malam tauu. Kitaorang mula-2 jalan ikut kumpulan masa malam tuh, then nanti cikgu kitaorang suruh duduk. Pastu nanti cikgu lepaskan sorang sorang jalan malam-2 tu, nanti cikgu bagi tempat nak duduk bila kitaorang kena jalan separuh nak duduk tuh. Nurin masa dah kena jalan sorang tuh kan nurin cuba nak kejar cikgu yangg ada kat depan sebab ingat cikgu suruh balik sampai khemah, rupanya cikgu nak bagi tempat duduk tapi kena jalan sorang-2. Haha. Buat lawak jee. Masa nurin tengah nak jalan sorang-2 tuh adalah kawan nurin yang dah dapat tempat duduk tu kan. Bila cikgu suluh guuna torchlight , nurin tengok muka dorang macam cacat, takut nak tengok. Pastu nurin tak tegur lah kan. Buat apa nak tegur, tak pasal-2 kena kejar. NANTI terjerit macam orang gile. Haha :D Pastu nurin dah dapat duduk tuu. Dah lah kena jarak tauu. Cikgu bagi tempat duduk tu macam zigzag . Then, nurin taksuka time duduk tu sebab bunyi cengkerik tu buat seram je dan bunyi binatang tuu. Pastu start dari depan kena bangun tegur sape yang duduk tuh, then nurin tegur lah kan bila nurin dah bangun tuh. Lega sikit. Pastu bergerak ke khemah. HAHA , itu part kena DENDA okayy? Belum sampai part yang lain. Lepas dah kena denda tuh ada lah semintery kena jaga iaitu kumpulan 1,2,3. Nurin kumpulan 3. Kumpulan 1 kena jaga pukul 2.30 a.m. sampai 3.30 a.m. Kumpulan 2 pukul 3.30 a.m. saampai 4.30 a.m. Kumpulan 3 menyedihkan tak dapat tidur . 4.30 a.m. sampai 5.00 a.m. :) Menyedihkann ! Aku tak boleh tidur. HAHAHA :D 

Okaylah Nurin malas nak cerita panjang-2 . hehe :D


Thursday, May 16

Inspire Bunny Giveaway


Harini nak join giveaway by Inspire Bunny. Nak join and jom join ! Sebabb? Hadiah dia best. Tak rugi korang join :D
Saya dah ikut syarat anda berikan :D Okayy :D Harap menang :D.

Wednesday, May 15

KAJIAN TEMPATAN SAYAAAA !

Hai and hai ! Hallo :D 

Nurin ada buat kerja kursus KT (buat buku skrap) . Nama ahli kumpulN kitaorang ialahhh :D

  • Nur Dini Binti Mohd Ariffin
  • Nurin Irdina Binti Mohd Khairul
  • Wan Mohd Iqbal Bin Wan Yusoff.
Dengan bangganya :D Haha. Dapat markah bape kerja kursus tuu?? 

Dapat 48/50 :D yeppi :D

Nak tahu berapa markahnyaa? Hasil keseluruhan kerja kursus + kertas kerja = 87 % . bangganyaa :D haha. Aku pelikk? Pelajaran tak penting senang dapat A. Kalau pelajaran penting punya lah Straight B and C. Haha  :D Haha.K K Kkk. End the entry. LOLL

Tuesday, May 14

Freebies : Header.

Haii :D Harini Nurin nak bagi header :D Nurin takpernah nak kira berapa kali nurin bagi header ni. Nurin bagi sebab nurin taktahu nak update :D Dengan kebosanannya nurin nak buat header lahh :D Tadi nak bercadang nak ubah header sendiri, tapi tukar idea nak bagi header pulakk :D

http://1.bp.blogspot.com/-r272Qf2f0SU/UZHmHO0p3FI/AAAAAAAACPQ/hok0FhYeWm4/s320/Untitled-1.png

Nurin taktahu lah kenapa size image ni kecikk.

http://3.bp.blogspot.com/-tRCEmXaXB_g/UZHo-SgrXGI/AAAAAAAACPg/U2b9K1Pgdg4/s320/kk.png

Credit comment please. Byee.


Monday, May 13

Exam Last Harini ! :D

Nurin harini suka sangat sebab harini nurin dah habis exam :^. Sukalah dah habis exam. Tdi dekat school  exam sivik,muzik, dan kt :D So, nurin tak takut sangat lah dengan sivik. Sebab nurin suka sivik ! Haha, kk k. KT susah dohh. Paling gempak dan susah. Mengalah BI dan MT aku . Haha. Math lagi senang dari KT aku rasa. Haha :D Tadi nurin tengok dekat "Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah" Saja nak godek-godek dapat markah bape. Aku tengok :-

Haha, Sila gelakk ! Okay, aku cakap je MATH senang tapi dapat C . haha :D Itu yang aku suka? By the wayy, aku tak kisah MATH dapat C sebab dah terlampau biasa. Aku pernah dapat D. Kawan aku pernah dapat E, aku tak pernah dapat E. hehehe :D Okay . PSV dapat 80%. Okay kann? Itu je nak cakap malas nak panjang-2 nak check yang lain pulakk :D

Sunday, May 12

GIVEWAY ERR ! NO COMMENT OLEH MISS IKA


Haii :D Harini nurin nak join giveaway. Hadiah dia best okayy? Jomlah join !

Soalan :- Kau pernah jatuh dan patah gigi kan? Betul tak?

Jawapan :-  err ! no comment !

 jom tengok hadiah dia pula .

  • review blog x5
  • bloglist selama 2bulan x5
  • header x7
  • banner blog x4
  • topup rm5x4
  • bracelet x1
  • shawl tribal x2
  • doodle x3
  • potret kecil beserta autograf x2
  • footer x2
Best takk? Semua nak join kann/.? Tekan banner tuh.

Saturday, May 11

Segmen : Mencari Bloglist Mei & Jun


Hai ! Harini Nurin nak join segmen ni :D Syaratnya senang of course nurin nak join right? 
Sape nak join boleh tekan banner tu dan join lah kann?

Tarikh tutup : 18/5/2013

Hadiahnya?? 

Pemenang : 
1) Topup Maxis/Celcom RM5 x1 - random.org


2) Shiseido Black Mask x1 - random.org *kalau melebihi 60 orang

Hadiahnya best tak? Jom lah join !! Best hadiahnyaa.

11 Questions from Aini Shakinah


Assalamualaikum. Walaikumsalam. Tahu kan game yang tag-tag blogger lain ni. Kak Aini Shakinah tag nurin untuk jawab semua soalan :D



The rules :

  • You must post these rules. Each person must post 11 thing about themselves in their journal.
  • Answer the question the tagger set for you their post. And create eleven new questions for people you tagged to answer.
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her.
  • No tag back.No stuff in the tagging section about "You are tagged if you are reading this" You legitimately (a.k.a really, trust, with all honestyhave tagged 11 people.

About Me :
1. Panggil Nurin atau Irdina
2. 11 years old.
3. 1 June 2002
4. Suka gelak seorang diri
5. Pendiam
6. Pemalu
7. Mata sepet, tapi orang tengok mata bulat.
8. Suka Buat benda baru
9. Tak boleh orang cakap slow, nanti buat tak dengar.
10. Suka Photographer
11. Suka Olahraga

11 Questions from Aini Shakinah :
1. Awak seorang yang ?
2. Apa favourite colour awak ?
3. Barang apa yang awak paling sayang ?
4. Seseorang yang bermakna dalam hidup ?
5. Apa yang boleh membuatkan awak gembira ?
6. Pakai phone apa ?
7. Benda apa yang awak tak suka ?
8. Benda apa yang awak nak sangat ?
9. Pernah terfikir untuk ?
10. Suka subject apa ?
11. Tak suka subjek apa ?

11 Answers by Me :-

1. Tomboy (ke?) + Pendiam (kalau takde kawan) + Kurus (takde kena mengena pon)
2. Biru + Hitam + Putih
3. Phone + Duit + Camera
4. Seseorang yang bermakna dalam hidup? Saya mungkin bermakna dalam hidup. hehe.
5. Makan chocolate + Ada orang buat suprise. hehe.
6. Phone? Samsung Galaxy Ace. *tak batak k?* 
7. Taksuka? Budak gedik + batak.
8. Benda apa? Phone Samsung Galaxy S4 + Camera Instax Mini + Dapat 5A.
9. Terfikir untuk nak masuk sekolah sukan atau MRSM.
10. Subject BM Penulisan + Sivik + BI.
11. Subject Bahasa Arab + Pendidikan Islam (saya tak pandai agama dan arab sebab ntah) dan tak suka subject Science?

Question From Me :-
1. Pakai phone apa?
2. Gila-gila dengan artis mana?
3. Minat KPOP? 
4. Pakai cover phone tak?
5. Suka air SOYA?
6. Awak kuat makan?
7. Berat berapa KG?
8.  Awak suka Zizan ke Johan Raja Lawak?
9. Suka Rilakkuma ke Hello Kitty?
10. Suka PSY? { Yng nyanyi lagu Gangnam Style}
11. Pernah dapat A dalam subject Math ?


Simple Giveaway by Nabeel Fikree



Assalamualaikum.


Terima kasih bebanyak kepada mereka semua yang dah sudi jadi sponsor untuk Simple Giveaway by Nabeel Fikree untuk kali ni. Giveaway kali ni dinamakan sebagai Simple Giveaway sebab hadiahnya simple je. Tak lah banyak mana meletop vavavoom pon hehe. Harap mendapat sambutan dari korang sebab senang je nak join. Guna cara kopi dan pasta je!


Simple Giveaway by Nabeel Fikree


Harap giveaway ni akan mendapat sambutan dari korang. Alang2 kan, bila dah baca tu teruslah join hihi. 


SYARAT-SYARAT :

  1. Follow blog NabeelStories.Com dan jangan lupa follow blog sponsor jugak!
  2. Buat satu entri bertajuk Simple Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy kod yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry.
  4. Tinggalkan link pada ENTRY INI sahaja!


NAK TAHU SENARAI HADIAH?
NAK JOIN? JOM KLIK SINI !




Read more: Simple Giveaway by Nabeel Fikree | Nabeel Fikree http://www.nabeelstories.com/2013/05/simple-giveaway-by-nabeel-fikree.html#ixzz2T1gYOnal

Friday, May 10

Namecard dari Ika Sahaja :D

Hai dan Assalamualaikum semua . Nurin nak tunjukkan namecard semalam nurin ada tulis dekat blog kak sya ada bagi sape nak namecard :D Nurin saje nak buat. Hehe :D Sebab tengok macam cantik, memang cantik ponnn :D Nak tengok macam mana? Jom tengok ^_^.


Cantik tak? Kalau cantik, jom singgah blog kak sya KLIK SINI untuk pergi ke blog kak sya yang cantik sangat -sangat :D Hehe. Bye :D

Thanks to Kak Sya !

Yeay ! Nurin menang "Pencarian Follower Yang Ke-??" TEKAN SINI untuk pergi ke post nurin join contest tu :D Hadiahnya best :D Hehe. Thanks kak Sya :D



Hadiah atas tu lah hadianya. Cantik tak? Eh? Ingat satu je ke hadiahnya? DUA EH? HAHA :D *okay tak lawak*


Cantik tak? Dua-dua cantik. Nurin suka sangat sangat ! Jom kita singgah blog kak Sya TEKAN SINI untuk pergi ke blog kak Sya yang cantik sangat-sangat :D Okay. Byee :D Siapa yang dah follow nurin tolong bagi dekat cbox, nurin pening korng dah follow ke tak, sebab nuriin nak follow back ni. Nak ke taknak? Cehceh. Haha :D Byee !



Thursday, May 9

" Segmen : Pencarian follower yang ke ???"


Nurin nak join segmen ni :D Hanya klik banner tu je dan join ! Done ikut syaratnya :D Hadiah dia best, jom join!

TARIKH TAMAT : sehingga sya dapat 13 orang yang sya cari . =D

Wednesday, May 8

"Contest Saya Comel "

Nurin nak join contest ni :D Nurin takdelah comel sangatt.Okayy :D Nurin takde gambar cantik, yang cantik+hodoh tu dekat phone. Berlambakk you know? Cuma malas nak transfer ke computer. Hehe :D Tunjuklah gambar nurin ni. Tapi takpekan kalau ramai ramai?

Tarikh tamat contest pada  20/05/2013 kot. nurin tengok dekat dia punya entry :D



Caption : Nurin yang pakai tudung, kawan nurin Intan yang tak pakai tudung tu :D This is moment on 2013 *english failed* Time ni masa nak lawan olahraga. Memang kitaorang sempat bergambar. Haha :D I love this time. OLAHRAGA ! YEahh !

I want tag someone i love it. LOL : 

AYUIN SYIRAH.
Awak kata tag seorang ehh? LOL.

Monday, May 6

"Segmen pencarian bloglist bulan may 2013 by izyancinnamon"


Harini dan malam ni jugak nurin nak join segmen ! Best. Jom join ! Klik banner tu dan anda booleh join jugak !

"1st Magical Giveaway by Rara Emira"



Harini dan malam ni nurin nak join giveaway Rara. Hadiah dia menarik ! Jom join !

Simple Giveaway By Nina & Hani

Assalamualaikum , Alhamdulillah akhirnya terlaksana juga nak adakan Giveaway yang simple tetapi hadiah yang lumayan . Semoga GA ini berjalan dengan lancar dan semua dijemput untuk join . GA kali ini 2 blogger berkolabrasi bersama . Diyana Hani dan Mazelina Zaini .


Syarat-syarat :
  1. Follow Blog Mazelina , Diyana Hani  &  Sponsor (diperiksa)
  2. Buat Entry bertajuk Simple Giveaway By Nina dan Hani
  3. Copy coding entry yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML & publish
  4. Like -->
  5. Like page INI dan like INI jugak!
  6. Letakkan URL Entry GA di ruangan komen Diyana Hani sahaja*

credit: Kak Mia Liana

Hadiah yang bakal dimenangi ialah :


  1. 3 Top Referral daripada blog MAZELINA & 3 Top Referral dari blog Diyana Hani - TSHIRT Running Man
  2. Seorang Pemenang bertuah dengan blog yang Cantik , Kemas , Menarik akan memenangi 1 Blouse Tribal & 1 Button
  3. 24 Orang Pemenang Cabutan Bertuah akan memenangi Tshirt Running Man
  4. Hadiah Saguhati kepada 4 orang blogger 

Jumlah hadiah : 34 Hadiah ^^

Syarat yang senang kan ? Jom Promote dan menjadi Top Referral . Hadiah tentu akan menjadi milik anda !
Pastekan URL GA hanya di entry Diyana Hani !

Sunday, May 5

Segmen Blogger Paling Cool

Assalamualaikum . Alhamdulillah , semalam berlangsung pencarian sponsor , ramai juga , tapi ninaa terpaksa tapis beberapa orang sebab kalau boleh tak nak banyak syarat sangat kan . So . sementara menunggu Simple Giveaway yang akan tamat pada 18 Mei ini , Ninaa nak buat satu segmen , seminggu sahaja ^^

Syarat-Syaratnya ialah :
  1. Follow Blog Sponsor --> CikAkma , FatinSyaheera , Hidayah , Mimi
  2. Like --> 
  3. Follow Sini -->
  4. Buat satu entry dengan tajuk "Segmen Blogger Paling Cool"
  5. Copy Coding yang telah diberikan dan paste di HTML
  6. Pastekan URL Segmen anda di ruangan komen .
*Kalau tiada Twitter , its ok ^^


Senang je kan syarat nya :) So Hadiah-hadiahnya ialah :

  1. T-Shirt Running Man untuk seorang *saiz M
  2. Topup RM5 untuk 8 orang
  3. Topup RM10 untuk 2 orang
  4. Long Necklace untuk seorang
Lumayan tak hadiah tu ? InsyaAllah , akan ada pertambahan hadiah . Segmen ini tamat pada 11 Mei 2013 . Pemenang akan dimumkan pada hari esoknya . Klik Banner untuk join ^^

"Segmen: Tingkatkan follower ke-xxxxx by N.A.D.I.A"



Klik banner untuk join.

Jumlah Followers : 15

Saturday, May 4

Freebies : Header


Hai dan Assalamualaikum semua :D Tadi nurin ada bagi freebies kan? Tak tengok lagi? cepat-cepat TEKAN SINI! kalau dah tengok tu memang buruk right? Ni nak bagi yang transparent. Nurin tak pandai sangat buat header background ni, so senang nurin buat yang transparent daripada yang background :D Hehe. Jomlah tengok my header. Sizenya nurin dah lupa. Sila jangan ikut perangai nurin yang kuat lupa. Hehe :D


Nurin rasa yang header kat atas . (header ke-2) tu speacial sikit :D Hehe. Nurin bagi dua sebab skang nurin dah malas nak buat banyak-2 kalau nak ada gambar ni. Gambar ni nak kena macam macam. Itu yang nurin buat dua je :D Senang sikit takpayah nak padam-2 header ni dan buat balik yang lain. Haha. (Nurin ni memang pemalas.) okay, itu jelah yang nurin boleh bagi :D

Lots Of Love,
Nurin.

Freebies : Header

Hai dan Assalamualaikum smua ! 

Harini nurin nak bagi freebies sikit.

Jomlah tengok header ni. tapi, nurin bagi ni background bukan transparent yang nurin selalu bagi tuh. sorry eh? nurin nak try buat header ber-colour tu yang nurin nak try buat guna photoshop :D

 http://3.bp.blogspot.com/-_0eXoj_gJh8/UYXYiTVAbhI/AAAAAAAACF8/8XZam80xwWw/s1600/kimmyungsoo1.png
http://4.bp.blogspot.com/-KdQirmiP8hc/UYXYkJOMGUI/AAAAAAAACGE/pcW3vPI8IBg/s1600/friend.png

Itu je nurin boleh bagi :D Hope suka. Nurin buat simple sebab nurin tak pandai sangat nak cari soft colour. Sorry :D LOL. Bye !